legyen józan eszed értékrend közélet politika rend és lélek
Orcsány Fertor

Össze kellene már gyűjteni a párttagokat, sleppjüket, családjukat iskolából, egyetemről, munkahelyről, a szomszédból, bárhonnan jól ismerők visszaemlékezéseit, véleményét, tapasztalatait. Aztán fizetett reklámokban elárasztani velük a médiát, óriásplakátokon az országot, neten pedig a virtuálist.

2-3 hét alatt mindenki és minden a helyére kerülne. Oda, ahová való.

Mert valójában kik is ülnek a parlamentben? Képviselők? Naneeeeeeeeeeeeee! A mindenkori választási rendszer nyertesei. Mi közünk hozzájuk egyáltalán?

Honnan és hogyan szerezhették mandátumukat? Konkrétan a szavazásra jogosultak hány százaléka szavazott személy szerint rájuk? És ami ennél is fontosabb: hányan nem? Kinek kellenek a pártlisták, töredékszavazatok (milyen szó ez má' ?), melyikünktől érkezett erre vagy hasonló bújócskára felhatalmazás?

Bárminek propagálják (felőlem akár demokráciának is), semmi jelentősége, hitele, mert sem erre, sem ilyesmire szükségünk nincs. Mi legitimáljuk + finanszírozzuk ezt a bennünket elnyomó, kifosztó, megbetegítő, büntető, gyermekeinket, unokáinkat elhülyítő,  szüleinket időskori nyomorba taszító rendszert? Verik a csalánt, Tódor?

legyen józan eszed értékrend közélet politika rend és lélek
Gyurbán Vikrenc

Na, térjünk csak szépen eszünkre: nyugi, maradt még annyi! Ne azon hőbörögj, hogy milyen Orcsány, Gyurbán, a Fiszop, Madesz, Balik, Különc, Lehetmássalisorrbaszájba. Te is tudod: egykutyakölykei, ebenguba. Mi a fenét várhatnál bármelyiktől is?

Hanem.

Először talán magadon háborodj fel (kicsit igyál hozzá, ha szükséges). Mert amíg ez nem megy, addig sajnos nincs miről beszélni. Igazad meg főleg.

Szóval: mikor kezded felszámolni saját magad elnyomórendszerét? Mikor? Hogyan? Kikkel?

Ha ezeket sem tudod, akkor meg mit akarsz? Akkor mi járna Neked, de komolyan?

Ez, ami itt van. Minden másról pedig mondj le. Bocsi.